izlemeniz gereken queer diziler

izlemeniz gereken queer diziler

1. Queer As Folk
Yıl: 2000
Yapım: KANADA / ABD
Tür: Drama / Komedi
Sezon: 5

Yönetmenliğini; Ron Cowen, Daniel Lipman ve Tony Jonas'ın üstlendiği dizinin ana kahramanı Brian tek gecelik ilişkilerin admı olgun ve çekici bir adamdır. Her gece takıldığı Babylon Kulüp'te tanıştığı 17 yaşındaki Justin'in onun hayatını nasıl değiştireceğinden habersizdir. Bu karşılaşma Brian'a belki de ilk defa aşkın kapılarını açacaktır. Dolu dolu 5 sezonuyla buram buram queer bir dizi arıyorsanız Queer As Folk tam aradığınız dizi. Yalnızca gey dünyasını değil lezbiyen dünyasını da gördüğümüz dizini İngiltere versiyonu da bulunmaktadır.


2. Pose (Netflix)
Yıl: 2018
Yapım: ABD
Tür: Drama
Sezon: 2 / Devam ediyor.

1987 New York'unun siyah ve eşcinsel dünyasının anlatıldığı dizide, eşcinsel balo kültürü, transeksüellik, eşcnisel camiasının hane kültürü, aids ve dönemin politik yapısını görmekteyiz. Dizi Blanca adındaki transeksüel bireyin içinde bulunduğu "Abundance" hanesinden ayrılıp kendi hanesi olan "Avangelista" hanesini kurmak istemesiyle başlayan varoluş mücadelesini anlatıyor. Blanca bunun üzerine aids olduğunu da öğrenince kuracağı aile kavramı onun için yeniden şekilleniyor. Dünaya'ya ve sonraki eşcinsellere bir iz bırakmak isteyen Blanca hane savaşlarında eski hanesi olan Abundance'a meydan okuyor. Dizi tüm bunların yanında aile kavramını izleyiciye yeniden sorgulatıyor.


3. Will And Grace
Yıl: 1998 / 2006
Yapım: ABD
Tür: Komedi
Sezon: 9


16 Emmy Ödülü bulunan dizi New York'ta yaşayan dört arkadaşın hayatlarını konu alıyor. Eşcinsel avukat Will, onun en iyi arkadaşı iç mimar olan yahudi heteroseksüel Grace, zengin Karen ve aktör olmak için New York'a taşınan efemine eşcinsel Jack... Dizi CNBC-E ve TNT kanallarında Türkiye'de de yayınlanmıştı.




4. Sense8 (Netflix)
Yıl:2015
Yapım: ABD
Tür: Bilimkurgu, Drama, Gerilim, Fantastik
Sezon: 2


Fantastik ve bilimkurgu dizi olan Sense 8 dünyanın dünyanın dört bir yanında birbirleyle telepatik iletişim kurabilme yeteneğine sahip 8 kişiyi anlatıyor. Ancak bu yetenekleri onları bir av haline getirecek. Macera, gerilim, sex ve duygusallığın bir arada bulunduğu dizi sizi farklı bir dünyaya sürükleyecek.


5.Special (Netflix)
Yıl: 2019
Yapım: ABD
Tür: Komedi
Sezon: 1


Eşcinsel biri için hayat biraz daha zor olabiliyor. Peki hem eşcinsel hem de engelliyseniz? Serebral Palsi hastası olan Ryan, içinde yaşadığı kısıtlanmış güvenli dünyasından kurtulup özgürleşmek ve istediği hayatı yaşamak için annesinin evinden taşınır. Peki bunu başarabilecek mi?



6. The L World
Yıl: 2014
Yapım: Kanada/ABD
Tür: Drama
Sezon: 6

Los Angeles'ta yaşayan bir grup eşcinsel kadının hayatından kesitler sunan dizi lezbiyenliği ve eşcinsel yaşamını her detayıyla ele alıyor. Kültürel anlamda eşcinselliği tanıtma amıcı bulunan dizi bu nedenle eğitici bir özelliğe de sahip.


7. Junjou Romantica
Yıl: 2014
Yapım: Japonya
Tür: Drama,Romantizm, Anime, Shounen-ai (erkekler arasındaki duygusal ağırlıklı aşkı anlatan anime türü)
Sezon: 3

Herşey üniversiteye hazırlanan Misaki'nin, abisinin taşınmasıyla onun en yakın arkadaşı olan ünlü BL(boy love / erkek aşkı) romanı yazarı Usami Akihiko'nun evine taşınmasıyla başlar. Misaki'nin karmaşık duyguları ve Usami'nin takıntılı aşk anlayışı heyecan verici, komik ve beklenmedik bir aşkı izleyiciye sunuyor. Üç ayrı sezondan oluşan dizinini içerisinde yan hikayeler de mevcut fakat ana hikaye Usami ve Misaki'nin hikayesidir. Dizini bir de film olarak çekilen 'OVA' bölümleri ve "Special" bölümleri de mevcuttur. Bağlantılı diğer anime dizi olan Sekai İcchi Hatsukoi animesinde de bakabilirsiniz.


8.Bonding (Netflix)
Yıl: 2019
Yapım: ABD
Tür: Cinsel Komedi, Komedi, Kara Mizah
Sezon: 1 / Devam ediyor.

İki eski arkadaş olan Tiffany ve sevimli gey Pete'in yolları tekrar kesişir. Lise mezuniyetindeki yakınlaşmalarından beri birbilerini görmeyen iki dost Pete'nin paraya sıkışmasıyla birlikte aradaki buzları eritme fırsatı yakalayacak. Tiffany'nin sağladığı iş insanların farklı cinsel ihtiyaçlarını gidermek için olunca Pete için beklenmedik olayları da ardından getirecek.



9. Orange is the New Black (Netflix)

Yıl: 2014
Yapım: ABD
Tür: Drama, Komedi
Sezon:7

Gençliğinde lezbiyen sevgilisi Alex ile birlikte bulaştığı bir suç yüzünden 15 ay hapse mahkum edilen Piper, kadın ceza evine gitmek için nişanlısı Larry'den ayrılmak zorunda kalacaktır. Aldığı cezayla birlikte lezbiyen geçmişinin tekrar gün yüzüne çıkması Piper'ın kafasını biraz karıştıracaktır.

10. Antique Bakery

Yıl: 2008
Yapım: Japonya
Tür: Drama,Romantizm, Shounen-ai
Sezon: 1

Tachibana Keiichiro zengin bir ailenin oğludur ve şirketteki işinden sıkılarak bir pastane açmaya karar vermiştir. Pastanesinde şef olarak çalışacak olan kişi ise Tachibana'nın lisedeyken sert bir şekilde reddettiği "şeytan tüylü gay" lakaplı Ono Yuusuke'dir. Ono'nun böyle anılmasının nedeni gay olsun ya da olmasın, karşısındaki erkeği baştan çıkarabilmesidir ama taktiklerinin işe yaramadığı tek erkek Tachibana'dır. Önceki çalıştığı yerlerden diğer çalışanlarla ilişki yaşadığı için kovulan Ono için bu bulunmaz bir fırsattır.

Yazar : AKAİNEKO