İzlemeniz Gereken 10 Gay Film Tavsiyesi

İzlemeniz Gereken 10 Gay Film Tavsiyesi

Transamerica
Yıl:2005
Yapım: Almanya


Transeksüel bir kadın olan Bree ameliyatı için para biriktirmeye çalışmaktadır. Üniversiteden sonra ailesiyle olan çatışması nedeniyle evinden ayrılan Bree bu zorlu süreçte bir oğlu olduğunu öğrenir.


Another Gay Serisi
Yıl: 2006
Yapım:ABD

Liseden mezun olmak üzere olan dört gey arkadaşın üniversiteden önce bekaretlerini kaybetmeye karar vermeliyle birkte gelişen komik olaylar kahramanlarımız için beklenmedik olacaktır. Eğlenerek izleyeceğiniz bu komedi serisinin ikinci filmi Another Gay:Sequel'i izlemeyi unutmayın.


From Beginning to End (Do Começo ao Fim)
Yıl:2009
Yapım:Brezilya


Birlikte büyüyen farklı babalardan iki erkek kardeş büyüdükçe birbirlerine daha da yakın olacaktır. Aralarındaki bağlılık ve sevgi güçlü bir aşka dönüşecektir.


Zenne
Yıl:2011
Yapım:Türkiye

Zenne, eşcinsel olduğu için 15 Temmuz 2008 tarihinde vurularak öldürülen Ahmet Yıldız'ın hikâyesinden esinlenerek yazılmıştır. Doğulu muhafazakâr bir ailenin çocuğu olan Ahmet, cinsel kimliğini saklamadan zennelik yapan Can ve Alman fotoğrafçı Daniel’in birbirinden çok farklı hayatlara sahip olmalarına rağmen İstanbul'da yolları kesişecek.


Milk
Yıl:2008
Yapım:ABD
Film eşcinsel politikacı Harvey Milk'in hayatını konu almaktadır.
1977'de, Harvey Milk San Francisco Şehir Meclisi'ne seçilerek Amerika'da eşcinselliğini saklamadan bir devlet kadrosunda üst düzey yöneticiliğe seçilen ilk kişi olmuştur. Zaferi, sadece eşcinsel hakları adına önemli değildi. Politik alanda koalisyonlar peşindeydi. Yaşlı vatandaşlardan sendikalı işçilere kadar herkes için, Harvey Milk bir uğurda savaşmanın anlamını değiştiren, 1978'de ölümüne kadar da tüm Amerikalıların kahramanı haline gelen biri oldu.



Mavi En Sıcak Renktir / La Vie d'Adèle

Yıl:2013
Yapım:Fransa

Ergenlik sorunlarıyla uğraşan 15 yaşındaki Adele kızların erkeklere aşık olmaları gerektiği öğretilmiş ve bunu uygulamak isteyen sıradan bir kız olmasına rağmen kafası karışıktır. Mavi saçlı Emma ile tanıştığında hayatının tamamen değişeceğini fark edecektir. Adele kendisiyle barışabilecek midir?


Weekend
Yıl:2011
Yapım: ABD

Bir ev partisinden ayrılan Russel eve dönerken Glen ile tanışır. Birbirlerini süzen iki kendilerini Russle'in evinde bulur. İkisi de bunu tek gecelik bir ilişki olarak görür fakat ertisi gün ikisi de sürekli birbirini düşünecektir.

El Sexo de los Ángeles
Yıl: 2012
Yapım: İspanya / Brezilya

Carla ve Bruno birbirine aşık genç heteroseksüel bir çifttir. Rei adındaki çekici ve karizmatik adamla tanıştıklarında hayatları kaçınılmaz bir değişime uğracaktır. Rei, iki aşığı da cezbedecektir.


Hamam
Yıl:1997
Yapım: Türkiye

Francesco ile Marta, Roma’da küçük bir dizayn firmasını işleten karı kocadırlar. Bir gün Francesco’nun uzun zamandır unutmuş olduğu teyzesi Anita vefat edince, İstanbul’a doğru yola çıkarak kendisine miras kalan hamamın satış işlemleri ile ilgilenmeye gider. Orada bu hamamı işleten aile ile tanışır. Ailenin fertlerinden birine karşı bir çekim hisseder.


Zerophilia
Yıl: 2005
Yapım: ABD

Ana kahramanımız Luke ilk cinsel deneyiminin ardında biyolojik bir farklılığı olduğunu keşfeder.Aşık olduğu kız ve aşık olduğu erkek arasında seçim yapmaya çalışırken bir de kendi durumuyla uğraşmak zorunda kalacaktır. İmdadına, Luke ile aynı farklılığa sahip olan Dr Sidney Catchadourian yetişecektir.

Yazar : AKAİNEKO