Eşcinsellerin Hayatta Kalma Rehberi

Bu hayatta kalma rehberi bilimsel gerçeklere dayanmamaktadır. Uzman psikiyatrlar tarafından da hazırlanmamıştır. Yalnızca kendi deneyimlerime ve çıkarımlarıma dayanmaktadır. Fikir almak istersen başlıyoruz.


1. En çok kendini sev. Hayır hayır bencillikten bahsetmiyoruz. Öz saygıdan ve öz sevgiden bahsediyoruz. Yaptığım en büyük hatayı sorgulayacak olursam kesinlikle bunu söylerim. Kendinizi asla başka kişilerin sevgisiyle ölçmeyin. Siz her halinizle sevilebilecek birisiniz. Önce kendinizi sevin. Kişiler için kendinizi değerlendirmeye sokup yapay ölçütler koymayın. Bu sizi olmadığınız biri gibi davranmaya iter ve hayatta zorlanmanıza mutsuz olmanıza sebep olur. Siz varlığınızla güzel ve sevgiye değersiniz.


2. Sağlığına her zaman öncelik ver. Biriyle tanıştın ve cinsel ilişkiye girmek istiyorsun ama karşı taraf kondomdan hoşlanmıyor. Eğer erişebiliyorsan farklı korunma yöntemlerini elbette tercih edebilirsin ancak bu mümkün değilse asla kabul etmemelisin. Eğer iyi tanıdığın biriyse ve sağlık durumundan eminsen ve elbette kendi sağlık durumundan da eminsen bu kuralı esnetebilirsin. Yine de bu önerdiğim bir şey değil. Kararı sen vereceksin. Sadece şunu söylememe izin ver. Kendini sağlığın seni endişelendirmiyorsa bile bir başkasıının sağlığına zarar vermen doğru olur muydu?





3. Sex konusunda esnek davran. Evet tamamen kapalı bir halde cinsellik yaşamanı önermiyoruz. Yeni şeyler denemeyi sevmelisin. Kim bilir belki çok vahşi bir şeysindir. Bunu herkesle yapamazsın elbette. Gerçekten güvendiğin biriyle yeni şeyler demek çok eğlenceli ve konforludur hem de endişeye kapılmazsın. O nedenle kendini partnerine bırak ve vücudunun isteklerini keşfet. Zevk aldığın şeyler için utanma.




4. Kendine her zaman vakit ayır. Aile, iş, arkadaşlar, okul, sevgili bunların hepsi önemli evet. Kesinlikle ilgisiz bırakmamalısın. Yine de en çok kendinle meşgul olmanı öneririm. Eğer kendine zaman ayırmazsan yaşadığın hayat senin olmaktan çıkar ve sadece başkalarını mutlu etmek için uğraşırsın. Günün birinde hepsi gittiğinde kendine kalacaksın. İlgilenebileceğin şeyleri keşfet, kendini geliştir. İç sesini dinle ve sana huzur veren şeyleri yap.







5. Rahatlamak istediğinde klasik yöntemlere başvurabilirsin. Herkesin bildiği meditasyon, yoga, bitki çayı gibi şeyleri dene derim. İnanmasan bile uyguladığında kafanın dağılıp biraz rahatladığını göreceksin. Bunlar bana göre değil diyorsan kitap okumayı da tercih edebilirsin. Uzun ve ağır romanlara başvurman gerekmiyor. Çok sevdiğin bir hikaye veya fıkra kitabını da okuyabilirsin ama değişiklik yaparsan gelişimine katkı sağlamış olursun.





6. Çok yönlü ol. Bu hem profesyonel hayatın hem de sosyal hayatın için çok önemli. Dünyayı başka kişiler olarak görebilmelisin. Bu hem iş konusunda seni avantajlı hale getirecek hem de sosyal çevrende aranan biri haline getirecek. Ayrıca farklı açılara sahip olman çevrende de çok farklı fikirlere sahip kişilerin olmasını da sağlayacağından bir konu hakkındaki farklı bilgilere otomatik olarak erişebileceksin.





7. Aktif bir vücuda sahip ol. Sporu ihmal etme. Evet biliyorum çok yorgunsun ya da sadece üşeniyorsun. Ama spor yapmak vücudunu ve zihnini zinde tutar. Sürekli hissettiğin o ağırlıktan ya da eklemlerindeki ağrılardan seni kurtaracak. Üstelik zamanın hep ileriye aktığını da düşünecek olursak yaşlandığında hale canlı bir vücuda sahip olabilmeni sağlayacak.




8. Her zaman kendine güven. Çünkü hayatın boyunca sadece kendine güvenebilirsin. İsteklerini iyi değerlendir ve adım atmadan önce her yönüyle düşün ve sonra yapmak istediğin şey için kendine güven. Elbette etrafına kulak ver. Özellikle de seni gerçekten seven insanları kulak ardı etme ama kendini yönlendiren yine sen ol. Kimseden herhangi bir beklentiye girme. İsteklerini kendine güvenerek gerçekleştir. Her şeyin sonunda kendini koruyacak olan sensin.







9. Sorumluluklardan kaçma. Üstlendiğin her sorumluluğu olgunca karşıla. Eğer tereddüt ediyorsan sorumluluğu üstlenme. Bu sorumluluklar bir duygu, bir iş, bir eşya, bir insan vb. olabilir. Sorumluluklardan kaçmamak ve sorumluluklarını yerine getirmek seni daha güçlü daha mantıklı ve daha güvenilir kılar. Öz güvenini ve öz saygını artttır. Ama asla altından kalkamayacağın bir sorumluluğu taşıma.







10. Bazen gerekeni yapmalısın. Sorgulayıcı bir kişiliğe sahip olman her zaman gelişime açık bir birey olmanı sağlar ama bazen yalnızca gerekeni yapmalısın. Böyle anlarla karşılaştığında gerekeni yap. Bu düşünmeden karar vermek değildir. Ne de olsa bunun özel bir durum olduğunu fark etmişsen üzerine düşünmüşsün demektir. Cesaret dediğimiz şey de zaten gerektiği anda gerekeni yapabilme gücü değil midir?





11. Kendinden utanma ve kendinden saklanma. Gizli eşcinseller açılın demiyorum. Bu sizin kişisel kararınız. Benim fikrimi soracak olursanız da zaten kimsenin bunu yapması gerekmiyor. Kimliğiniz sizindir ve açıklamak ya da kabul ettirmek zorunda değilsiniz. Ama kendinize her zaman dürüst olmalısınız. Herkesten saklıdığınız karanlık, utanç verici, zalimce sırlarınız olabilir. Bunları içinizde yaşarsınız. Ama kabullenmeniz gerekir. Çünkü bunlar da sizi siz yapan şeylerdir. Eğer rahatsız olduğunuz sırlarınız varsa bunları kabullenip değiştirmeye çalışın gerekiyorsa utanmadan çekinmeden yardım alın. Birinci maddeye atıf yapıyoruz. Kendini olduğun gibi kabul etmeden kendini sevemezsin.







12. Dünya'yı anlamaya çalışın. Onu dinleyin. Öyle görünmese bile dünyadaki tüm canlılık olarak birbirimize bağlıyız. Bu yüzden her canlının en az sizin kadar önemli olduğunu unutmayın. Dünya'nın bize değil bizim Dünya'ya ihtiyacımız var. Ötekiler olarak bunu en iyi biz fark etmeliyiz. Dünya'nın parçasıyız ancak soyutlanmaya çalışıyoruz. Dünya'nın bütün hayatları için farkında olun farkındalık yaratın. Kısaca tüm ötekiler sevişin.







13. Mücadeleci olun. Kimse size hakkınızı vermez siz almak zorundasınız. Yanlış giden herşeye karşı mücadeleci olun. Bunu söylerken şiddet veya güç kullanmak gibi şeylerden elbette bahsetmiyorum. Haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsanız bunu dile getirin ve savunun. Aynı şekilde başakalarının haksızlığa uğratılmaması için de mücadele edin. Dünyayı değiştirmek size huzur verecektir.





14. Her şeyden önce bir insan daha doğrusu bir canlı olduğunu untma. Bu empati kurma yeteneğini arttırmanı ve etrafını daha kolay anlamanı sağlar. Dilin, dinin, ırkın, milliyetin, ekonomik durumun, yaşam biçimin ve daha pek çok özelliğin sonradan oluşmuş yapay durumlardır. İnsan ve çevre ilişkilerinde asla bunları öncelik haline getirme. Unutma her canlı seninle aynı yaşam hakkına sahip. Hiç kimseyi bu yapay oluşumlar için yargılama kırma ve incitme. Onların da kendilerine ait bir yapay oluşumları elbette var anca özümüzde hepimiz aynıyız. Asla fanatizme kapılma.


Buna bağlı kalmaya özen göster çünkü çok acımasız insanlarla karşılaşacaksın. Her zaman dehşet saçacaklar. Ama sen asla ummutsuzluğa kapılma ve değişim için çabala.







15. Eşcinselliğinden utanma! Kendini değiştirmeye değil tanımaya çalış. Hayata geliş sebebin başkalarını memnun etmek değil. Başkalarını fikirleri yüzünden kendini olumsuz görme ve baskı altında hissetme. Eşcinsellik onurumuzdur. Toplumsal rollerin dayatmalarına uymak zorunda hissetme, neysen osun ve o olmaya devam edeceksin. Eşcinsellik ya da geyi lezbiyen, biseksüel, ..... vs. bunlar sadece birer kelime birer tanım. Sen sensin ve olduğun kişi olarak yaşama hakkına sahipsin. İfadecelere takılma.



Yazar : AKAİNEKO