Eşcinsel Çift Gökkuşağı Yüz Maskeleri Dağıtıyor

Eşcinsel Çift Gökkuşağı Yüz Maskeleri Dağıtıyor

Polonya'da bir eşcinsel çift gökkuşağı yüz maskeleri dağıtarak homofobi "eşcinsellere yönelik önyargı" ve coronavirus'le savaşıyor.

Evli eşcinsel çiftler Dawid Mycek ve Jakub Kwiecinski Polonya'da sık sık kötü muamele gördüklerini, çünkü sözde eşcinselliğin veba'nın bir parçası olduklarını söylüyorlar.

Kwiecinski, "Gerçek bir veba (yeni korona virüsü) ile karşı karşıya kalsaydık, insanları vebadan korumaya ve iyi bir şeyler yapmamıza yardımcı olabileceğini düşündük." dedi.

O ve kocası, insanları COVID 19'dan korumak ve eşcinsel durumun farkındalığını artırmak için bu ay kuzey Polonya'daki Gdansk sokaklarında 300 gökkuşağı maskesi dağıttı.


Maskeleri dağıttıkları bir video Facebook'ta 2 milyondan fazla kez izlendi.

Polonya 10.346 koronavirüs ve 435 ölüm vakası bildirmişti ve halka açık yerlerde yüz maskesi takılması zorunlu.

Portekiz'de evlenen 35 yaşındaki Kwiecinski ve Mycek, maskelerine verilen tepkilerin genel olarak olumlu olduğunu, ancak Polonya'daki eşcinsellere yönelik genel tutumun son yıllarda daha düşmanca hale geldiğini söyledi.

Herhangi bir eşcinsel birleşme biçimini tanımayan Polonya'da, eşcinsel insanların yaşamlarını kutlayan onur yürüyüşü, geçen yılki Ekim seçimlerine kadar bir hedef halindeydi.

Kwiecinski, "Polonya'daki eşcinsellerin durumu her geçen gün daha da kötüye gittiğini söylüyor. İktidarda sağ parti ... Hukuk ve Adalet Partisi ve eşcinsellere karşılar," dedi.

"Ayrıca insanları bize saldırmaya, hakaret etmeye teşvik ediyorlar."

İktidar partisi sözcüsü Muhafazakar Hukuk ve Adalet (PiS) yorum taleplerine cevap vermedi.

PiS yetkilileri, eşcinsel çiftlere karşı olmadıklarını, sadece çift olarak özel olarak var olmalarını istediklerini belirttiler.

Kwiecinski ve Mycek son yıllarda 80 kişiden ölüm tehdidi aldıklarını söyledi.

Kwiecinski, geçen Ağustos ayında Krakow Başpiskoposu Marek Jedraszewski tarafından yapılan yorumlara atıfta bulunarak, "Polonya'daki Polonyalılar, piskoposlar ve Polonya'daki Polonyalı politikacılardan sık sık salgın olduğumuzu duyduk" dedi.


Gay Sohbet